Mēs izmantojam trešo pušu sīkfailus mārketinga nolūkiem un ar mērķi uzlabot Tavu lietotāja pieredzi. Par sīkfailu izmantošanu un iespējām tos pārvaldīt vari uzzināt, klikšķinot uz pogas "Privātuma politika".

Vienkāršota kiberdrošība: Izspiedējprogrammatūra

Autors: Dace Rostoka Datums: 09.03.2021

Vienkāršota kiberdrošība: Izspiedējprogrammatūra

Izspiedējprogrammatūra ir ļaunprogrammatūra, kas bloķē piekļuvi datora sistēmai vai failiem, par piekļuves atjaunošanu pieprasot samaksāt noteiktu naudas summu.  

Izspiedējprogrammatūra pavērš visu šifrēšanas jaudu pret jums. Šifrēšanai jeb kriptēšanai būtu jāpasargā jūsu informācija un faili, taču izspiedējprogrammatūra izmanto to, lai saņemtu failus gūstā. Tas nozīmē, ka jūs nevarat piekļūt saviem dokumentiem, izklājlapām, fotogrāfijām un video, un citiem svarīgiem failiem.  Turklāt inficētais dators var izplatīt izspiedējprogrammatūru uz citiem datoriem jūsu tīklā

Scenārija piemērs:

 
  • Jūsu darbinieks saņem e-pasta ziņojumu no drauga, kas ietver saiti uz video, kurā redzams, kā pagatavot sirdis no vārītām olām, izmantojot irbulīšus.  Būdams ieintriģēts, jūsu darbinieks seko saitei un uzklikšķina uz “Palaist”.   
  • Vēlāk tajā pašā dienā viņa datora monitora attēls sāk mainīt krāsas un tiek parādīts logs ar informāciju par to, ka visi faili viņa datorā ir nolaupīti un šifrēti.   
  • Vairs nekam nevar piekļūt, kamēr nav samaksāta izpirkuma maksa.   Ja tiek nospriest izpirkuma maksu nemaksāt, tad var nekad neatgūt piekļuvi saviem failiem. 

Microsoft 365 Business Premium aizsargā uzņēmumu pret izspiedējprogrammatūru trīs veidos

Microsoft 365 Business Premium palīdz aizsargāties pret ļaunprogrammatūrām un citu ļaunprātīgu saturu, kas nosūtīts, izmantojot e-pastu. Visi ziņojumi ar nezināmiem pielikumiem tiek pārvirzīti uz īpašu "smilškastes" vidi, un ja tiek konstatēta aizdomīga aktivitāte, pielikums netiek piegādāts.  Turklāt drošo saišu funkcija palīdz aizsargāties pret e-pasta ziņojumos ievietotām ļaunprātīgām saitēm, pārbaudot hipersaiti katru reizi, kad uz tās tiek uzklikšķināts, un, ja tiek uzskatīts, ka galamērķis ir ļaunprātīgs, šī hipersaite tiek bloķēta.

Microsoft 365 Business Premium ierīču aizsardzībai izmanto Microsoft Defender.  Microsoft Defender nepieļauj neautorizētu piekļuvi kopīgām mapēm, piemēram, darbvirsmai vai dokumentiem. Tas nozīmē, ka neautorizētām lietojumprogrammām, skriptiem un izpildāmiem failiem piekļuve ir liegta, līdz ar to ikviena izspiedējprogrammatūra, kas mēģinās šifrēt jūsu failus šajās atrašanās vietās, tiks bloķēta.  

Microsoft 365 Business Premium ietver mākoņkrātuves pakalpojumu OneDrive, kas automātiski izveido datu versijas, kas ļauj sekmīga izspiedējprogrammatūras uzbrukuma gadījumā ar dažiem klikšķiem datus atgūt.

Microsoft pieeja un apņemšanās uzlabot drošību

Izspiedējprogrammatūras turpina attīstīties un ietekmē daudzus ierīču veidus dažādās vidēs. Microsoft turpina investēt līdzekļus inovatīvos risinājumos, lai aizsargātu jūsu biznesu pret izspiedējprogrammatūrām un citiem apdraudējumiem.  

  • Microsoft drošības risinājumi ir integrēti Microsoft produktos, līdz ar to nekas papildus nav jāizvieto vai jāpārvalda.
  • Microsoft ik gadu tikai drošībai tērē vairāk nekā 1 miljardu USD.
  • Microsoft analītiskie un mākoņu risinājumi izmanto uzlabotas datu zinātnes pieejas, lai rastu loģiku pasaulē lielākajā ar apdraudējumiem saistītajā signālu kopumā, un pārvērš to par efektīvu aizsargmehānismu.
  • Microsoft Defender pirms un pēc uzlaušanas aizsardzība ir iebūvēta dziļi operētājsistēmā, padarot to noturīgu pret ļaunprogrammatūru un hakeru uzbrukumiem.

Ja vēlies uzzināt vairāk par drošības risinājumiem, reģistrējies vebināram vai skaties tā ierakstu šeit.

Pieraksties jaunumiem!

Saņemt piedāvājumu

Pieraksties jaunumiem