Mēs izmantojam sīkfailus, lai nodrošinātu viskvalitatīvāko pieredzi

Mēs izmantojam sīkfailus, lai piedāvātu Tev vislabāko pieredzi. Ar to palīdzību mēs spējam piedāvāt tieši to informāciju par mūsu produktiem un pakalpojumiem, kuru Tu vēlies redzēt. Ja Tu dod savu piekrišanu sīkfailu izmantošanai, nospied pogu “Apstiprinu sīkfailus”. Ja vēlies koriģēt sīkfailu iestatījumus, klikšķini uz pogas “Mainīt sīkfailus”. Tavi apstiprinātie sīkfaili tiks saglabāti 90 dienas. Uzziniet vairāk par sīkfailiem

Lūdzu, atlasi un apstiprini savus personīgos sīkfailu iestatījumus:

Obligātie sīkfaili ir nepieciešami tīmekļa vietnes sekmīgai funkcionalitātei. Tos nav iespējams izslēgt, jo bez tiem tīmekļa vietne nedarbosies korekti.

Marketinga sīkfaili tiek izmantoti, lai piegādātu lietotājiem personīgi pielāgotus ziņojumus un reklāmas. Tas ļauj lietotājiem piedalīties dažādās kampaņās. Atsakoties saņemt personalizētas reklāmas, joprojām ir iespējams apmeklēt tīmekļa vietni, bet jāņem vērā, ka tajā redzamās reklāmas var nebūt atbilstošanas Tavām interesēm.

Analītiskie sīkfaili tiek izmantoti, lai apkopotu datus par tīmekļa vietnes izmantošanu, kā piemēram, apmeklētāju skaitu, pārlūkošanas paradumiem un citu informāciju, kas nepieciešama tīmekļa vietnes veiktspējas uzlabošanai. Ar statistiskajiem sīkfailiem, kas apkopo anonīmus datus, tiek gūts ieskats par to, kā apmeklētāji piekļūst tīmekļa vietnei un kā to izmanto.

Kā novērst hakeru organizētus kiberuzbrukumus?

Autors: Mārtiņš Jurjāns Datums: 27.11.2023

Runājot par kiberdrošību, bieži izskan apgalvojums: “jautājums ir nevis par to, VAI Tavu uzņēmumu skars kiberuzbrukums, bet gan KAD tas notiks”.
Uzņēmumi mūsdienās bieži saskaras ar izspiedējvīrusu (ransomware) kā vienu no visizplatītākajiem cilvēku vadītiem kiberuzbrukumiem. 2022. gadā šādu noziegumu skaits pasaulē sasniedza gandrīz 236,7 miljonus. Tiek lēsts, ka šādu uzbrukumu izraisītie ikgadējie zaudējumi līdz 2031. gadam pieaugs līdz 250 miljardiem eiro. Lai nodrošinātu efektīvu aizsardzību pret arvien pieaugošo kiberuzbrukumu apjomu un to postošajām sekām, uzņēmumiem nepieciešams manuālos risinājumus nomainīt ar automatizētiem rīkiem, kas spēj operatīvi tikt galā ar šāda līmeņa draudiem.
* Cilvēka vadītā izspiedējvīrusu uzbrukumā kibernoziedznieks fiziski iefiltrējas uzņēmuma lokālajā vai mākoņvides IT infrastruktūrā, iegūstot kontroli pār uzņēmuma datiem.
Lai uzlabotu gala ierīču drošību, ir nepieciešami vairāki aizsardzības slāņi un mehānismi, tostarp tādu drošības „ielāpu“ izmantošana kā jaunākās paaudzes antivīrusi, lai savlaicīgi novērstu draudus; automātiskā draudu identifikācija un novēršana individuāli katrai ierīcei; un uzbrukuma automātiska apturēšana, lai novērstu tālāku tā izplatību uzņēmuma līmenī.
Lai uzvarētu cīņā ar kibernoziedzniekiem, par uzņēmuma drošību atbildīgajiem darbiniekiem ir svarīgi izmantot visu pieejamo aizsardzības “ieroču” arsenālu. Te talkā nāk Microsoft rīks Defender for Endpoint, kas spēj operatīvi, efektīvi un automātiski pārtraukt izspiedējvīrusu uzbrukumus jau pie pirmajiem aizsardzības slāņiem, neparedzot vajadzību izmantot kādus papildus rīkus.
Sākt izmantot Defender for Endpoint risinājumu ir pavisam vienkārši – atliek tik vien kā pieslēgt tam visas uzņēmuma ierīces. Turklāt tas dod iespēju palīdzēt ne tikai pašiem sev, bet arī daudz plašākā mērogā. Tā kā šis ir uz mākslīgā intelekta balstīts instruments, īstenojot XDR jeb padziļinātu kiberdraudu identificēšanu un novēršanu, tas ar katru darbību top arvien gudrāks un jaudīgāks. 
Automātiskās uzbrukuma apturēšanas funkcija apkopo signālus no dažādām Microsoft 365 Defender darba vidēm (lietotāju kontos, gala ierīcēs, e-pastos un SaaS lietotnēs). Šī metode savlaicīgi un efektīvi novērš pat izsmalcinātus uzbrukumus. Tātad, tiklīdz vienā ierīcē parādās pirmais signāls par potenciālu hakera uzbrukumu, aizsardzības rīks nekavējoties aptur uzbrukumu attiecīgajai ierīcei, tikmēr automātiski aizsargājot arī visas pārējās uzņēmuma ierīces. Tādējādi pretinieka ļaunprātīgie centieni tiek novērsti jau pašā saknē. 
Apdraudēto lietotāju izolēšana no pārējām ierīcēm ļauj savlaicīgi novērst uzbrukumu, pirms hakeri pagūst veikt ļaunprātīgas darbības, piemēram, ar viena konta uzlaušanu piekļūstot visai pārējai uzņēmuma infrastruktūrai, nozogot pieejas datus, izkrāpjot datus vai veicot attālinātu datu šifrēšanu.
Šī funkcija ir ieslēgta darbošanās režīmā visu laiku, un tā automātiski pārbauda, vai apdraudētais lietotājs ir iesaistīts aizdomīgās darbībās citās ierīcēs. Identificējot apdraudējumu, tas nekavējoties bloķē visu lietotāja ienākošo un izejošo saziņu, to izolējot. Pat, ja apdraudētajam lietotājam ir priviliģēts piekļuves līmenis, kam citkārt netiek piemērotas atsevišķas drošības kontroles procedūras, uzbrukuma gadījumā hakerim automātiski tiks liegta iespēja piekļūt citām uzņēmuma ierīcēm. Pateicoties šai decentralizētajai aizsardzības stratēģijai, automātiskā uzbrukuma pārtraukšana ir veiksmīgi pasargājusi no ļaunprātīgas šifrēšanas mēģinājumiem 91% no visām kibernoziedznieku skartajām ierīcēm.
Automātiskā uzbrukuma apturēšana ir funkcija, kas automatizēti aptur kiberuzbrukumus, apvienojot signālus no dažādiem avotiem vienotā un ļoti precīzā problēmsituācijas ziņojumā. Pateicoties šai metodei, Microsoft 365 Defender rīks ir vienīgā XDR platforma (padziļināta kiberdraudu identificēšana un novēršana), kas aizsargā pret izspiedējvīrusiem gan atsevišķu ierīču, gan visas uzņēmuma IT infrastruktūras līmenī. Tas nozīmē, ka tā var ātri un efektīvi apturēt šos uzbrukumus visā sistēmā, nodrošinot visaptverošu aizsardzību.
Turklāt, šis rīks darbojas ne tikai izspiedējvīrusu apdraudējumos, bet arī sarežģītākos kiberuzbrukumos, piemēram, biznesa e-pasta uzlaušanas un pikšķerēšanas gadījumos. Tajos bieži tiek izmantotas kombinētas uzbrukumu stratēģijas, iefiltrējoties gan gala ierīcēs, gan e-pastos, gan lietotāju kontos, gan lietotnēs. Tas traucē precīzi noteikt uzbrukuma avotu. Daudzi IT drošības uzturētāji nemitīgi cīnās, lai nodrošinātu augstas precizitātes signālus, kas ļauj korekti un nekavējoties atvairīt notiekošos uzbrukumus. Automātiskā uzbrukuma pārtraukšana šajā ziņā kalpo kā izcils risinājums, ļaujot nekļūdīgi identificēt un pārtraukt uzbrukumu jau sākotnējā stadijā, nedodot iespēju ļaundariem nodarīt kaitējumu.
Ir svarīgi ņemt vērā nozīmīgu aspektu – jo programmā Microsoft 365 Defender tiek integrēts arvien vairāk produktu, jo tās spēja pārtraukt uzbrukumus kļūst arvien spēcīgāka un vērienīgāka. Lai gan lielākā daļa izspiedējvīrusu tiek mērķēti uz gala ierīcēm, ir būtiski paplašināt drošības sistēmu visās vidēs – lietotnēs, lietotāju kontos, e-pastos un citos sadarbības un saziņas rīkos. Šī daudzslāņainā pieeja pasargā no tādām plaši izplatītām problēmsituācijām kā biznesa e-pastu uzlaušana, pikšķerēšana un citiem potenciāliem draudiem. Tādējādi uzņēmumi ne tikai izmanto uzbrukumu apturēšanas iespējas, bet arī gūst labumu no plaša jaudīgu funkciju klāsta, kas nodrošina kritiskās infrastruktūras aizsardzību.
Agrāk par IT drošību atbildīgajiem darbiniekiem šādus ļaunprātīgus uzbrukumus agrīnā stadijā bija ļoti grūti identificēt, jo hakeru veiktās darbības tika nomaskētas kā ierasta lietotāja uzvedība. Lai gan ir eksperti, kas spēj šīs uzbrukuma metodes atpazīt, tikai Microsoft 365 Defender spēj tās novērst automātiski un 24 stundas diennaktī. Pateicoties Microsoft plašajam signālu klāstam un padziļinātai lietotāju uzvedības analīzei, uzņēmumiem tagad ir pieejams jaudīgs rīks, kas bez cilvēkresursu iesaistes var efektīvi un operatīvi apturēt sarežģītus izspiedējvīrusu uzbrukumus plašā mērogā.
Microsoft Defender for Endpoint ir ārkārtīgi svarīgs “ierocis” nemitīgajā cīņā pret izspiedējvīrusiem. Tas kalpo kā glābšanas riņķis gan atsevišķu ierīču aizsardzībai, gan visa uzņēmuma IT infrastruktūras līmenī. Izmantojot detalizētus, precīzus signālus un iegūstot informāciju no dažādām vidēm, tas automātiski identificē un aptur draudus, neļaujot kibernoziedzniekiem īstenot ļaunprātīgos nodomus. Šis drošības risinājums ir pārliecinošs sasniegums kiberdrošībā – pateicoties gan tehnoloģiju spējai operatīvi neitralizēt uzbrukumus, gan tādām funkcijām kā aizsardzība pret biznesa e-pastu uzlaušanu. Digitālās aizsardzības joma nemitīgi attīstās, un uzņēmumiem ir svarīgi aktīvi sekot tai līdzi, izmantojot visas pieejamās priekšrocības, lai aizsargātu savu infrastruktūru un parūpētos par netraucētu biznesa darbību.
Mazajiem uzņēmumiem lieliski piemērota ir Microsoft 365 Business Premium licence. Tā ietver Defender for Office 365, Defender for Business un Intune, nodrošinot spēcīgu aizsardzību par izdevīgu cenu līdz pat 300 lietotājiem. Lielākiem uzņēmumiem piemērotāka būs Microsoft 365 E3 licence vai vairāku licenču kombinācija. Lai piemeklētu labākos licencēšanas un aizsardzības risinājumus, sazinies ar Primend ekspertiem, kas ir kvalificēti sniegt augstas kvalitātes atbalstu un palīdzību drošības pasākumu ieviešanā.

Saņemt piedāvājumu

Pieraksties jaunumiem