Mēs izmantojam sīkfailus, lai nodrošinātu viskvalitatīvāko pieredzi

Mēs izmantojam sīkfailus, lai piedāvātu Tev vislabāko pieredzi. Ar to palīdzību mēs spējam piedāvāt tieši to informāciju par mūsu produktiem un pakalpojumiem, kuru Tu vēlies redzēt. Ja Tu dod savu piekrišanu sīkfailu izmantošanai, nospied pogu “Apstiprinu sīkfailus”. Ja vēlies koriģēt sīkfailu iestatījumus, klikšķini uz pogas “Mainīt sīkfailus”. Tavi apstiprinātie sīkfaili tiks saglabāti 90 dienas. Uzziniet vairāk par sīkfailiem

Lūdzu, atlasi un apstiprini savus personīgos sīkfailu iestatījumus:

Obligātie sīkfaili ir nepieciešami tīmekļa vietnes sekmīgai funkcionalitātei. Tos nav iespējams izslēgt, jo bez tiem tīmekļa vietne nedarbosies korekti.

Marketinga sīkfaili tiek izmantoti, lai piegādātu lietotājiem personīgi pielāgotus ziņojumus un reklāmas. Tas ļauj lietotājiem piedalīties dažādās kampaņās. Atsakoties saņemt personalizētas reklāmas, joprojām ir iespējams apmeklēt tīmekļa vietni, bet jāņem vērā, ka tajā redzamās reklāmas var nebūt atbilstošanas Tavām interesēm.

Analītiskie sīkfaili tiek izmantoti, lai apkopotu datus par tīmekļa vietnes izmantošanu, kā piemēram, apmeklētāju skaitu, pārlūkošanas paradumiem un citu informāciju, kas nepieciešama tīmekļa vietnes veiktspējas uzlabošanai. Ar statistiskajiem sīkfailiem, kas apkopo anonīmus datus, tiek gūts ieskats par to, kā apmeklētāji piekļūst tīmekļa vietnei un kā to izmanto.

Power BI roku rokā ar PowerPoint 

Autors: Toomas Mõttus Datums: 22.06.2022

Mēs visi gribētu, lai atskaites, kurās dalāmies ar kolēģiem, ir glīti noformētas, vai ne? 

PowerPoint slaidi, kaut arī regulāri kritizēti, tomēr joprojām ir vispopulārākais un visiecienītākais veids, kā vizualizēt atskaites un ziņojumus. Likumsakarīgi, ka bieži vien mums tiek uzdots jautājums, kāds tad ir visefektīvākais un vispiemērotākais veids, kā Power BI vizuālos materiālus atspoguļot programmā PowerPoint. Līdz šim mans ieteikums vienmēr ir bijis uzņemt Power BI atskaites ekrānšāviņu un iekopēt to programmā PowerPoint. Microsoft iepriekš nebija PowerPoint spraudņa (plug-in), savukārt citu izstrādātajiem moduļiem bija nepieciešamas papildu licences un trešā pakalpojumu sniedzēja autorizācija. Savukārt interneta vietne programmā PowerPoint nedarbojas bez interneta savienojuma. 

Microsoft Power BI Office paplašinājums  

Sākot ar 2022. gada pavasari ir ieteicams instalēt Microsoft 365 paplašinājumu, jo Power BI komanda ir izveidojusi jaunu PowerPoint papildinājumu un pievienojusi funkcionalitāti ar bezsaistes iespēju. 

Lai PowerPoint slaidam pievienotu Power BI atskaiti, izvēlnes sadaļā INSERT jāizvēlas ikona “Get Add-ins”. 

 Tālāk jāklikšķina uz sadaļas "Microsoft Power BI". 

 Pēc pirmās lietošanas reizes Microsoft Power BI papildinājums ir pieejams arī lapas augšpusē atrodamajā sadaļā MY ADD-INS. 

Tālāk jau viss ir pavisam vienkārši. Power BI logā atver atskaiti, ko vēlies kopīgot programmā PowerPoint. Nokopē atskaites URL adresi un iekopē to PowerPoint spraudnī. Ja programma PowerPoint ir atvērta ar to pašu lietotājvārdu, kas izmantots lietotnes Power BI piekļuvei, spraudnis uzreiz ievietos Power BI pārskatu attiecīgajā PowerPoint slaidā. 

 Lai saglabātu uz ekrāna redzamo informāciju vai parādītu atskaiti arī brīdī, kad nav pieejams vai nedarbojas internets, ieteicams augšējā labajā izvēlnē atlasīt “Show as Saved Image”. 

 Lūk – ievietot Power BI atskaiti PowerPoint slaidā ir tieši tik vienkārši. 

Eksportēt uz PowerPoint  

Ir iespējams arī eksportēt PowerPoint slaidu pa taisno no Power BI. Lai to izdarītu, izvēlnes sadaļā “Export” izvēlies “PowerPoint”. 

Komanda “Export>PowerPoint” no Power BI atskaites izveido PowerPoint failu, saturot statisku atskaites lapas attēlu. Tas ir lielisks veids, kā, nesaglabājot ekrānšāviņu, var izveidot nemainīgu, labas kvalitātes datu vizuālo atspoguļojumu.  

Ar PowerPoint paplašinājumu tagad var daudz ērtāk un operatīvāk iekļaut aktuālās Power BI atskaites prezentāciju slaidos, kā arī saglabāt uz ekrāna redzamo informāciju, atlasot "Show as Saved Image". 

Saņemt piedāvājumu

Pieraksties jaunumiem